søndag den 27. april 2014

Sundwich med røget laks og skyrcreme...

Efter at ha' testet om man kunne bage sundwichbrød i ovnen skulle de jo bruges. Det blev til denne herlige sundwich med røget laks og en laber skyrcreme.

Et herligt måltid på 355 kcal.

Jeg ELSKER røget laks - og specielt sådan her. Er vist også brændt varm på karse, for køber den ene bakke efter den anden. Ud over den grønne salat, fandt jeg skyr, kapers, rødløg og fuldkornssennep frem.

Grøn salat (20 g), rødløg (6 g), kapers (15 g) og karse (3 g).

Skyrcreme: skyr (40 g), fuldkornssennep (6 g), flagesalt og friskkværnet peber. Det blev rørt sammen og tilsat halvdelen af løg, kapers og karse - som lige blev groft hakket først.

Jeg var meget generøs med laksen og vejede hele 70 g af.

Halvdelen af skyrcremen blev fordelt på det ene stykke sundwichbrød.

Salat og laks blev lagt til rette ovenpå.

Og øverst de sidste rødløg og kapers.

Og så selvfølgelig den sidste karse. Den anden halvdel af skyrcremen blev smurt på det andet stykke sundwichbrød og lagt på toppen.

Oh la la....sikke en sundwich.

Man kan hverken se eller smage at det ikke er 'ægte' brød. Giv den gas - og brug det fyld du kan lide. Sundwichen er kommet for at blive!

Kcal-regnskab:

1 portion sundwichbrød (med et æg på 57 g) = 197
70 g røget laks = 113
40 g skyr = 24
6 g fuldkornssennep = 8
15 g kapers = 6
6 g rødløg = 2
3 g karse = 1
20 g salat = 4

I alt: 355 kcal - "Gratis": flagesalt og sort peber.

-------------------------------------------------------------------------------

Jeg har også brugt opskriften på sundwichbrød som pizzabund:

Du kan se opskriften lige her.
 

5 kommentarer:

 1. Den ser godt nok lækker ud ;-D

  Med hensyn til karse... så det selv søde, det tager ca. 5 dage at vokse op, herefter kan du opbevare det i køleskabet, hvor det holder længe, hvis du selvfølgelig ikke spiser det :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)

   Åh, jeg har prøvet - men jeg glemmer at vande det eller også går kattene i det. Nu køber jeg kæmpe bakker i Metro til en billig penge. Det er vist den bedste løsning for mig :-D

   Slet
 2. Hej Malou - Det ser jo bare så fristende og indbydende ud.

  Jeg har forsøgt at opstøve kokosfibermel, uden resultat. Kan man selv blende almindelig kokosmel? Kan man bruge kikærter istedet for ? Mange tak for dine gode indlæg og gode råd.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)

   Desværre, kokosfibermel er ikke det samme som blendet kokosmel. Men jeg ved du kan købe det i de fleste helsekostforretninger og Kvickly. Ja, der er flere opskrifter hvor jeg bruger kikærter. De er dog ikke så neutrale i smagen - så brug dem sammen med krydderier.

   Dejligt at det jeg laver kan bruges :-)

   Slet
  2. Jeg blander mig lige: Man kan også købe det i irmas samt div. helsekostforretningers webshops - du skal bare google det :) Og selv har jeg fået fat på det i Føtex.

   Slet