tirsdag den 22. april 2014

Sundwich med torskerognssalat...

Endnu en sundwich har set dagens lys:

'Brødet' var denne gang på basis af kikærter - tilsat rødbede. Fyldet var den lækreste torskerognssalat med masser af knas og smag. Hele herligheden indeholdt 369 kcal.

Ja, sorry - jeg magtede ikke lige at lave et nyt billede (og en masse opvask), så billedet er genbrug. Ingredienserne: kikærter (75 g), 1 æg (63 g), kokosfibermel (10 g), Loppefrøskaller (2 g), bagepulver (1 tsk), urtesalt (½ tsk).

Denne gang blev spinaten udskiftet med lidt rødbede - for sådan en havde jeg lige liggende.

Rødbeden blev skrællet og revet groft. Jeg tog 50 g fra til denne portion.

Kikærter, rødbede og ¼ dl vand blev blendet *wroom wroom* til en homogen masse. Ægget blev tilsat i et par sekunder til sidst. Sikke en smuk farve det fik.

De øvrige ingredienser blev pisket i og 'dejen' fik lov til at trække til den havde konsistens som tyk grød. Og så troede jeg at jeg kunne bage 2 smukke pink vafler....

Men nej, de blev sørme orange. Det er åbenbart rødbedens farvestof betanin som ændrer farve ved opvarmning og iltning. Aha, så blev man så klog. Husk at du lige nu kan vinde et vaffeljern i min give-away.

Kcal-regnskab:

75 g kikærter = 85
50 g rødbede = 26
63 g æg (1 stort) = 90
10 g kokosfibermel = 32

I alt: 233 kcal - "Gratis":  vand, loppefrøskaller og urtesalt.

Og så til fyldet:

Jeg havde sådan lyst til en torskerognssalat og havde heldigvis lige det jeg skulle bruge på lager.

Torskerogn (100 g), skyr (40 g), løg (10 g), rød peber (15 g), kapers (10 g) og karse (5 g).

Rognen blev most sammen med skyren og resten blev rørt i. Der blev smagt til med urtesalt og friskkværnet sort peber.

Kcal-regnskab:

100 g torskerogn = 100
40 g skyr = 20
10 g løg = 5
10 g kapers = 4
15 g rød peber = 5
5 g karse = 2

I alt: 136 kcal - "Gratis": urtesalt og peber.

Sundwichen blev lagt sammen og skåret over på tværs.

Og så var den lige til at sætte tænderne i.

Jeg er sendt til tælling af en dum influenza og har fået hele pakken: forkølelse, ondt i halsen, hoste, feber, muskelsmerter og svimmelhed. Det betyder at fasten er lagt helt på hylden til jeg er rask igen. Det forhindrer mig dog ikke i at lave et par nye opskrifter til 5:2 - for jeg skal jo ha' noget at spise.

Og nu vil jeg gå ud og stege en krondyrmørbrad - for min krop vil ha' KØD!


2 kommentarer:

  1. Velbekomme og god bedring :-)

    SvarSlet
  2. Hej. Spændende. Men kan kokosfibermel erstattes af noget? Evt en smule hvedemel eller majsmel, måske? 😊 Nogen erfaring?

    SvarSlet