tirsdag den 1. april 2014

Hurtig chili con carne...

Det er fedt at ha' nem mad i fryseren til fastedage. Med udregnet bolognese kan man f.eks hurtigt lave en chili con carne som denne:

Hot og fyldig - og en dejlig mættende portion på 424 kcal.

Der er virkelig smæk for skillingen i den her ret. Chipotle og 2 slags friske (og super hotte) chilier. Chipotle er røgede jalapeños i en en krydret sauce - her i en blendet salsa udgave.

Jeg hev en pakke bolognese op af fryseren, fandt en dåse butter beans i skabet og rød peberfrugt + skyr på køl. Når man skal trylle en kødsauce om til en chili er stødt spidskommen et must!

Bønnerne blev drænet og skyllet - den lage de ligger i er nemlig fæl. Den røde peber blev skåret i små tern og lidt af den endnu mindre (til pynt).

Bolognesen blev tøet op i en gryde med en smule vand i bunden. De 3 slags chili blev tilsat sammen med ½ tsk spidskommen og lidt urtesalt. Bønnerne og den røde peber kom i og fik lov til at varme igennem.

Den hotte sag blev serveret med en topping af kølende skyr, lidt rød peber og et drys nigellafrø. Ih, du milde (hmm, måske et misvisende ordvalg) hvor var det stærkt. Jeg gispede og min næse begyndte at løbe. Jeg blev i den grad ramt af toget. Nu frygter jeg morgendagens farvel til den i den anden ende. Av. Du kan naturligvis krydre den lige så stærkt som du lyster.

Har du ikke en færdig kødsauce på lager kan du nemt bruge en smule oksekød og lidt dåsetomat i stedet.

Kcal-regnskab:

200 g bolognese = 254
100 g kogte butter beans = 110
50 g rød peber = 15
10 g chipotle salsa = 5
3 g chili = 2
75 g skyr = 38

I alt: 424 kcal - "Gratis": spidskommen, urtesalt og nigellafrø. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar