onsdag den 14. august 2013

4. Fastedag...

Den 4. fastedag startede ud som den 3:

Jeg fastede fra kl 19 tirsdag til kl 19 onsdag, kun med indtagelse af varm te, vand og en enkelt Coke Zero.

Dagens eneste måltid skulle bestå af denne kødsauce med tilbehør.

Pasta fylder rigtig meget i kcal-regnskabet - så jeg valgte i stedet at lave "nudler" af squash på min spiralmaskine.


Det blev til 110 g som indeholder latterlige 18 kcal. Men det gav jo så plads til mere mere kødsauce i regnskabet. Squashen kan også snittes på en mandolin, en julienneskræller eller i lange strimler med en kniv.


Man kan vælge at blanchere spiralerne først, men den varme kødsauce kan sagtens vendes i og blødgøre dem.


Jeg har altid et stykke økologisk parmesanost i fryseren. Det giver masser af smag. Det blev høvlet med gulerodsskrælleren.


Og det blev sør'me også til en lillebitte dessert i dag: skyr rørt med vaniljekorn og toppet med blåbær.

Kcal-regnskabet:

110 g squash = 18
350 g kødsauce = 318
4 g parmesan = 16
100 g skyr = 60
38 g blåbær = 19

I alt: 431 kcal.

Note: totale god dag. Ingen sultfornemmelse før over middag. Forbigående maverumlen. Lang cykeltur på torvet for at handle grøntsager. Blev bevist om hvor meget jeg normalt småspiser mens jeg laver mad. Har nu været på 5:2 i 7 dage og det totale vægttab er 4,5 kg.

9 kommentarer:

 1. Imponerende resultat efter en uge! Jeg har ikke kommenteret her før, men har fulgt bloggen et stykke tid - dog lidt mere intenst nu, da jeg er nysgerrig efter at se hvordan dette 5:2 eksperiment forløber.
  Fortsat god fornøjelse:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nå ja, det er klidMOSTER, jeg har fulgt et stykke tid;)

   Slet
  2. Ja, det er helt vildt - men jeg forventer at det stabilisere og bliver ca 0,5 kg jeg taber pr uge. Jeg har ikke noget i mod et langsomt vægttab når det samtidigt giver så meget velvære - og plads til lækkerier :-)

   Dejligt at du gider at læse med her også <3

   Slet
 2. HVOR ER DU SEJ!! Elsker at følge med i det her "5:2 eksperiment"! Det er virkelig inspirerende! Jeg hepper på dig, og glæder mig altid til at tjekke ind og se, hvordan det er gået på din fastedag!

  Mange knus herfra!

  SvarSlet
  Svar
  1. Aww, tusind tak :-)

   Selv om jeg kun kører på 2. uge er jeg allerede "helt hjemme" i det. Havde ikke troet at jeg ville blive så bidt af at faste.

   Kram

   Slet
 3. Hej søde Malou,

  Jeg synes det er virkelig spændende at følge med herinde. Selv lever jeg mere eller mindre efter LCHFs principper grundet nogle fødevareintolerancer, hvilket min krop har enormt meget gavn af. Jeg tror ikke selv jeg skal eksperimentre med 5:2, men det må vel næsten være at du også et fokus på kroppens velvære, at jeg finder det interessant.

  Mange hilsner Natasja

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Natasja

   Det er jeg meget glad for at du syntes. Nej, jeg tror heller ikke at de 2 principper skal kombineres. Jeg syntes der er meget at lære om sult, kroppens reaktioner og behov - noget du jo også må kende til med fødevareintolerancer. Ja, kroppens velvære er godt nok vigtig for mig - og jeg har virkelig forsømt mig selv og fyldt mig med ting der trøstede. Når man lever med flere kroniske sygdomme er maden det der kan gøre forskellen på humøret. Nu kan jeg blive sund og stadig forkæle mig selv. Rent win win :-)

   Slet
 4. Jeg er dybt imponeret - ingen sult - for godt til at være sandt. Jeg kunne være fristet til at prøve. Men du er også specielt god til at lave spændende mad med få kalorier.
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, sådan tænker jeg hver fastedag: for nemt til at være sandt. Den første var slam for der vidste kroppen jo ikke hvad der foregik. har kun haft en slem dag siden, og det var dagen efter en masse sushi.

   Aww, tak :-)

   Slet