tirsdag den 20. august 2013

Mulligatawny på den nemme måde...

Mulligatawny er en hot indiske suppe - og har man hjemmelavet kødsauce (med energiberegning) i fryseren kan det hurtigt trylles om til en lækker udgave som gør godt på en fastedag:

En fyldig mættende suppe med både kød og grøntsager - med et minimum af indsats.

Grundbestanddelene er: kødsauce, frossen helbladet spinat og hakkede tomater fra dåse.

En mulligatawny jævnes ofte med ris, men ved at bruge røde linser undgår man de hurtige kulhydrater og få i stedet ekstra protein.

For give ekstra protein og cremethed tilsatte jeg også skyr. God karrypulver, lidt gurkemeje og urtesalt gav smag.

Tomat, kødsauce, linser, karry og 2½ dl vand sættes over i en gryde og simrer i 20 minutter. Spinat, urtesalt, friskkværnet peber og gurkemeje tilsættes - og simrer med i 5 minutter. Lidt af skyren tages fra og røres lind med en smule vand - og resten tilsættes suppen. Smag til med ekstra salt og evt en smule chili.

Suppen serveres med den linde skyr og et drys karry.

Kcal-regnskabet:
 
196 g kødsauce = 179
200 g hakket tomat = 43
30 g røde linser = 108

2 tsk karrypulver = 20
100 g spinat = 22
75 g skyr = 46

I alt 418 kcal. "Gratis": urtesalt, peber, gurkemeje, 2½ dl vand.


Som sagt er det overordentligt praktisk og nemt at lave en kæmpe portion kødsauce og gemme i fryseren i pakker a ca 200 g. Det åbner i hvert fald muligheden for at lave nem mad på fastedagene. Jeg skal nok lave en kødsauceopskrift inden længe som kan følges slavisk, så det gør udregningerne nemmere.

4 kommentarer:

 1. Hej Malou. Jeg synes da ellers den kødsauce du præsenterede d. 14 august er rigtig fin. Jeg har lavet en stor portion af den, frosset ned i 200 g. pakker og stoler på dine beregninger. Synes du ikke selv, den er god nok?

  Mvh.

  Ulla Andersen

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla

   Tak, det er jeg glad for at du syntes. Jeg tror dog en med lidt mere reelle mål vil være nemmere for mange.

   Du vil aldrig kunne bruge mine beregninger på store retter helt nøjagtigt - for al afhængig hvor meget vand og hvor meget det er kogt ind vil det være anderledes. Der er naturligvis det samme kcal indhold i - men du skal selv veje din færdige ret og lave det sidste lille regnestykke ;-)

   Slet
 2. kære klidfaster :) den der bog 5;2, er det en der er værd at læse syntes du jeg mener er der gode tips og ideer i den, ved ikke om jeg skal købe den eller bare lave 2 fastedage om ugen og se hvordan det går, nu har jeg jo din blog at følge :) kh Marianne og ps har du været på vægten igen for nyligt og tabt mere ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Marianne

   Hmm, jeg syntes faktisk godt man kan undvære bogen. Det meste kan læses på nettet - og er man i tvivl kan man jo altid spørge. Du skal bare kaste dig ud i det - men læs lige min FAQ først ;-)

   Ja, jeg har nu tabt ca 7 kg i alt.

   Pøj pøj med 5:2 :-)

   Slet