lørdag den 17. august 2013

Fyldt squash...

Her er en ide til fastemiddag - baseret på kødsaucen:

En fyldt squash med blomkålsris, tomatsauce og masser af grøntsager.

Det startede som en 'hvad har jeg på lager' ret. Alt grøntsagsskuffen bød på var en rund squash, et par trætte gulerødder, et rødløg, ½ hoved blomkål og en kvist rosmarin. Men kombineret med en pakke kødsauce fra fryseren og 1 æg var jeg godt på vej.

Selv om det var en fastedag brugte jeg tid på at kæle lidt for detaljerne. For mig er smuk mad nemlig glad mad - for både krop og sjæl. Den lille squash blev derfor dekoreret med et kannalerjern inden den blev udhulet med et parisiennejern. På godt dansk: det først jern laver striber, det andet kugler.

Jeg lavede 6 striber på squashen - og snittede toppen af. Alle kernerne blev skrabet ud med det skarpe jern. Husk også at udhule toppen. En ganske almindelig spiseske kan sagtens bruges. Den udhulede squash + låg vejes og så venter den bare på fyldet.

Der var 196 g kødsauce at gøre godt med. Jeg havde vejet 200 g af - men der sat lidt tilbage i posen. Kødsaucen blev rørt med 1 æg og en smule salt.


Den færdige blanding blev fordelt i squashen og en lille ramekin. Fyld ikke squashen op til kanten, ægget vil nemlig sufflere og få blandingen til at udvide sig.


'Låget' blev sat på squashen og fastgjort med et par tandstikker. Tomatsaucen, hvis man kan kalde den det, var blot grofthakkede tomater.

En passende mængde kom i et lille ildfast fad, blev rørt med lidt salt og peber (jeg glemte desværre rosmarinen) - og den fyldte squash blev sat ovenpå. Fadet blev stillet i ovnen ved 180°C sammen med den lille ramekin.

Efter 25 minutter var den lille fidus bagt. Squashen fik yderlige 15 minutter.

Hvis fyldet ikke har sat sig helt, kan man lige give den 1 minut i mikrobølgeovnen. 

Mens squashen var i ovnen havde jeg lavet en salat af edamamebønner, dampet gulerod, rå rødløg, en rest dild, et squeeze citronsaft + salt og peber.

Squashen og tomatsaucen blev serveret på en bund af blomkålsris og salaten blev givet til.

Og jeg skar den lille bagte fidus ud og spiste til også.

Et tværsnit viser at fyldet har udviddet sig og vokset helt op til kanten.

Men sikke da en kæmpe portion - jeg måtte simpelthen smide håndklædet i mæthedsringen. Så nu er der da nem frokost i morgen på min spisedag.

Man kan også lave fyldte squash med vegetarisk fyld som f.eks her med hytteost. Kan man ikke skaffe de runde, kan man sagtens bruge alm lange squash. De skal bare flækkes, udhules, fyldes og bages i ca 30 minutter.

Kcal-regnskabet:


196 g kødsauce = 179
1 æg (65 g) = 93
189 g squash = 31
175 g hakkede tomater = 44
50 g edamamebønner = 70
75 g gulerod = 30
27 g rødløg = 13
150 g blomkålsris = 38

I alt: 498 kcal

4 kommentarer:

 1. jaaaae jeg overvejer kraftigt at hoppe med på den kur :))

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er ikke tosset når man kan spise sådan til aften vel? ;-)

   Slet
 2. Det ser rigtig lækkert ud og en kæmpe portion. Ved bare ikke om jeg ikke hellere vil fordele de 500 kalorier over 2 måltider sådan rent personlig - men hvor er det rart du kommer med nogen gode forslag, det gør tanken om at gå igang med kuren meget lettere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)

   Ja, en alt for stor portion. Jeg kunne sagtens ha' valgt nogle grøntsager fra og brugt 1 spsk olie i stedet. Men som sagt, jeg er først ved at udvikle den formel der passer til mig. Syntes allerede min måltidsstørrelse er blevet meget mindre.

   Det kan være 2 mindre måltider er vejen frem for dig. For mig gik det ikke rigtigt. Hvis man vælger at spise 2 måltider frem for 1 skal de begge helst indtages indenfor en tidsramme på 6-8 timer. Ellers får man ikke maksimalt udbytte af fasteperioderne før og efter. Og selv om det kun er den 5. fastedag jeg har været igennem syntes jeg det er nemmere først at spise kl 18. Jeg blev alt for sulten af at spise først på dagen og så igen senere.

   Slet