torsdag den 22. august 2013

7. fastedag: kødsauce med kikærter + 'pasta' af peberfrugt og squash...

Så, nu har maven fuldstændig vænnet sig til at der kun kommer et måltid indenbords på fastedagene. Det har været en totalt fed dag - med både 12 km på cyklen og venindebesøg.

Dagens eneste måltid blev indtaget kl 18 og bestod af kødsauce med kikærter, serveret på 'pasta' af squash og rød peber - og en håndfuld friske tomater på toppen. Meget mættende på trods at de kun 322 kcal retten indeholdt.

Jeg har altid kogte løsfrosne kikærter i fryseren. De er hurtige lige at tø op i lidt kold vand. Det var fedt lige at kunne få brugt det sidste hakkede tomat - så havde jeg intet spild.

Endnu engang hentede jeg en portion kødsauce i fryseren. Den kom jeg i en gryde sammen med kikærter, tomat og lidt strimlet salvie.

I stedet for at lave 'pastaen' med min spiralskører, brugte jeg en julienneskræller. Man kan få en der ligner i Kunst og Køkkentøj for ca 30 kr.

Rød peber blev skåret i tynde ringe og åbnet i den ene side - og så var der grøntsagspasta.

Kødsaucen blev smagt til med urtesalt, friskkværnet sort peber og 2 dråber chilisauce. Den blev serveret på grøntsagerne og fik en lille håndfuld udskårne cherrytomater på toppen.

Jeg kan godt lide at rode det hele sammen så varmen fra retten lige blødgør grøntsagerne lidt inde jeg spiser. Uhm, dejlig aftensmad. 

Kcal-regnskab:

177 g kødsauce = 161
85 g hakkede tomater = 22
75 g kogte kikærter = 73
65 g rød peberfrugt = 20
160 g squash = 26
75 g cherrytomater = 20

I alt: 322 kcal - "Gratis": salvie og chilisauce.


2 kommentarer:

 1. Du lynsteger eller koger ikke squashen?
  Vil det ikke giev en mere pastaagtig konsistens?

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, ikke denne gang. Varmen fra retten var nok. Man kan dog lige hælde kogende vand på og lade dem sti i 30 sekunder først - men jeg syntes de bliver noget slatne af det. Foretrækker lidt at tygge i ;-)

   Slet